Na Klokočine pribudol nový zimný štadión s celoročnou prevádzkou

23.04.2013 Nitra

Nitra 23. apríla (TASR) – Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina pribudol nový hokejový štadión.

Zimný štadión s celoročnou prevádzkou vznikol v areáli Základnej školy na Škultétyho ulici a postavil ho súkromný investor.

Spoločnosť Stavex real s.r.o. ho vybudovala na vlastné náklady, pozemok pod štadiónom jej prenajalo Mesto Nitra za jedno euro na 30 rokov. Počas tohto obdobia bude prevádzkové náklady znášať investor. Po tomto období by mal investor štadión bezplatne odovzdať do majetku mesta.

Nový zimný štadión má rozmery 66x40 metrov. Samotná ľadová plocha disponuje rozmermi 26x56 metrov, čo je podľa regulatív Medzinárodnej federácie ľadového hokeja IIHF najmenším možným rozmerom pre hokejovú hraciu plochu.

Na štadióne je šesť šatní, sušiareň, sprchy s teplou vodou i sociálne zariadenia. Teplo vznikajúce pri chladení ľadovej plochy je využité na ohrev vody a podlahové kúrenie v šatniach. Kapacita tribúny je 288 divákov, ktorí majú k dispozícii parkovisko pre 36 áut.

Nový hokejový štadión sa stal domovským stánkom nitrianskeho krasokorčuliarskeho klubu. Hokejová hala je k dispozícii celoročne. Počas verejného korčuľovania je štadión prístupný verejnosti.
 

Vyberte región